Zoek een land, plaats, accommodatie of activiteit

Zoek

 

 

In de ban van Zuid-Afrika: Durban

De tweede wedstrijd van het WK speelde het Nederlands elftal tegen Japan in de Zuid-Afrikaanse stad Durban.

Wat weten we eigenlijk van deze stad?
Deze Zuid-Afrikaanse stad ligt aan de Indische Oceaan een heeft een van de gevaarlijkste kusten ter wereld, wat agressieve haaien betreft.

De stad heeft 3,5 miljoen inwoners, waarvan Gandhi er ooit een was. Hij verbleef in zijn jonge jaren 20 jaar in deze stad en begon hier zijn strijd voor de rechten van Indiers. Tien jaar geleden was de helft van de bevolking nog Indisch, nu is dat nog maar 16%. Toch waan je je in deze stad nog steeds in Indische sferen maar ook andere culturen zijn goed vertegenwoordigd.

De grootste attractie van deze stad is 'uShaka Sea World', waar je o.a. enorme haaien kan bezichtigen.
Durban heeft de drukste haven van Zuid-Afrika en bezit een grote industriële sector.

Durban was een veelbezochte vakantiebestemming van Zuid-Afrika, maar in de jaren 90 nam de criminaliteit toe en trad het verval in. Door de komst van het WK is dit de afgelopen jaren aangepakt waardoor het weer veiliger en aangenamer is om te verblijven in Durban.

De bezoekers van VakantieReisWijzer geven deze stad een 5,5 gemiddeld. Opvallend is dat de laatste beoordeling van 2 jaar geleden is en de eerste in 2002 geschreven is. Dat komt dus wel overeen met het toeristische beeld van deze stad. Binnenkort, na het WK, verwachten we toch wel een aantal nieuwe beoordelingen van Oranjesupporters!
Lees hier de beoordelingen over Durban

Zou jij een stad als Durban tijdens je vakantie in Zuid-Afrika bezoeken of liever vermijden?

Laatst gewijzigd op: 16-09-2010


Reacties (7)

Ik zou een stad als Durban graag bezoeken.Lijkt me erg interessant...
seychelsa | 17-06-2010 16:10
Voor mij niet meer hoor. Wat een spookstad is het. Rijden met je deuren op slot want anders wordt je gewoon overvallen als blanke, aan het strand ligt niemand, want je bent je spullen kwijt, en bij iedere hoek van een winkel staat een bewaker met pistool. Geen buurt om de toerist uit te hangen. Maar de omgeving is geweldig, dat dan weer wel.
melisa | 18-06-2010 15:06
Ik heb er vroeger gewoond. Toen was het er nog leuk. Nu is het er erg gevaarlijk. Als blanke kan je niet meer veilig op strand liggen en de beroemde weststreet waar wij altijd gingen winkelen is levensgevaarlijk geworden, ze stoppen er zo een naald in je arm die met aids besmet is. Waren blij dat we er weg waren. Zee gevaarlijk geworden. Als je er in een auto rijd, nooit stoppen ij afgelegen verkeerslichten als er stop staat, rij door en hou je ramen en deuren gesloten. Was vroeger niet zo. Erg jammer.
Yolanda Koomen-Martens | 18-06-2010 17:17
Heb er gewoont van 1984t/m 1989 Moet er nog geregeld naar toe maar om nou te zeggen graag NEE dat zeker niet . Maar geloof nooit iemand net van zijn woord zo kijk eens op youtube en zoek :Toughest Cops-South Africa 1t/m5 dan kan je zelf je gedachtes opmaken . Zou ik iemand aanraden er op vakantie te gaan NEE ga naar het zuide kids beach en verder maar Durban zelf nogmaals NEE
mdgib7 | 18-06-2010 18:30
nou, als ik de andere reacties lees... blijf ik lekker naar mijn veilige eilandje La Digue op de Seychellen gaan,daar kan ik midden in de nacht alleen over straat..en op het strand gewoon in slaap vallen naast mijn spulletjes..
seychelsa | 21-06-2010 16:50
Wij zaten één dag in een goed hotel aan de boulevard van Durban. We bestelden diner op de kamer en voor het afrekenen gaf ik even mijn creditcard mee. Na een half uur kwam het meisje terug met mijn card en ik tekende de bill. Vier weken later merkte ik thuis dat er voor €3000 aan lederen kleding met mijn card was gekocht. Ze hadden hem dus gekopieerd in dat half uur. Verder wilden we na het eten over de boulevard gaan wandelen. Voor ons hotel stonden 2 bewakers die het ons afraden i.v.m. een groepje ongure donkere mannen die verder op stonden. Toen we toch gingen lopen werden door 2 politiemannen vriendelijk verzocht terug te keren naar ons hotel. In Durban loopt nooit een blanke 's avond op straat! Zuid-Afrika is een mooi land maar wij gaan er nooit meer heen.
Hans Joosten | 24-08-2010 23:14
In 2006 ben ik samen met onze dochter hier geweest met een groepsrondreis.We zaten in een hotel aan de boulevard.Er word op straat volop gedeald en grote groepen jongeren laten zich uitbundig horen met muziek. s Avonds wilden wij ergens uit eten gaan,maar dit werd sterk afgeraden vanwege de criminaliteit.Met een groep was dit nog wel te doen,tenzij je bij elkaar blijft!!!Met onze reisleiders en nog anderen uit de groep zijn we uit eten geweest aan de haven.We hebben van niemand last gehad.
Mw.Elenbaas | 19-10-2010 14:34

 

Reageer ook

Reactie

Naam

E-mail (wordt niet
getoond bij uw reactie)

 
Spelregels voor het toevoegen van een reactie:

  • Respecteer de mening van anderen
  • Geen reacties die schuttingtaal, discriminerende en beledigende teksten of reclameuitingen bevatten.
  • Het noemen van touroperatornamen is niet toegestaan.

 

Vakantienieuws | Vakantie links Naar boven | Home

 

 

Onafhankelijkheid

VakantieReisWijzer is volledig onafhankelijk. Sommige touroperators sponsoren onze site maar hebben geen invloed op uw reacties.Disclaimer

Redactie

Ontbrekende accommodaties
Bent u op vakantie geweest en wilt u uw reactie geven, maar staat uw accommodatie niet op VakantieReisWijzer?Meld ontbrekende accommodaties


Ontbrekende activiteit of bezienswaardigheid
Ontbreekt er een activiteit of bezienswaardigheid op VakantieReisWijzer? U kunt deze hier toevoegen.Meld ontbrekende activiteit of bezienswaardigheid


Contact
Heeft u vragen of opmerkingen over VakantieReisWijzer?Neem dan hier contact op

0.016 sec

*